T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Atatürk İlkokulu

Atatürk İlkokulu

Telefon
03224211060
Belgegeçer
03224211060
WEB
https://seyhanataturk.meb.k12.tr
Adres
YEŞİLEVLER MAH. BARIŞ CAD. ATATÜRK ILKOKULU BLOK NO: 110 SEYHAN / ADANA
Vizyon
Okul sınırlarımızda bulunan zorunlu eğitim çağındaki ilkokul ve okul öncesi kız ve erkek çocuklarımızın kaliteli eğitime erişimlerini ve okula devamlarını sağlayıp eğitim haklarını tüm boyutları ile kullanmalarını temin etmek ,onların iyi bir vatandaş olmaları için gerekli temel bilgi , beceri davranış ve alışkanlıkları kazandırmak ,onları ilgi ,istidat ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek ,etik ilkelerle donanmış olarak hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.
Misyon
Çağdaş alt yapısı ve nitelikli personeliyle değişimi ve teknolojiyi yakından takip eden,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,insan haklarına saygılı,yeniliklere açık,etik değerlere bağlı,öğrenci ve veli odaklı,kaliteli ve üstün eğitim öğretim hizmeti sunmaktır.
Başarılar
Öğretmen :38
Öğrenci :750
Derslik :24
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :5947
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Saatler
08:30-13:30
Isınma
Klima
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Yeşilevler 5 numara (İsmetpaşa)
Servis Bilgisi
1 tane Özel Eğitim Sınıfı Öğrencilerinin Taşıma Servisi ve Okulumuz anasınıfı,1,2,3 ve 4. öğrencilerini taşıyan 3 servis bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yeşilevler Mahallesi Barış Caddesi
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Seyhan İlçe Merkezine 4-5 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda halk eğitim aracılığıyla karate kursu, Akıl ve Zeka oyunları kursu bulunmaktadır. Okulumuz Öğrenci Mehmet Emre YILDIZHAN Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası Türkiye 3.olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
Deneyap projesine, Bilim sanat merkezi sınavlarına öğrenci katılımları teşvik edilmektedir. Atık malzemelerle ilgili ve Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi kapsamında projeler öğrencilerimiz tarafından oluşturulmaktadır.
Proje Çalışmaları
Ersamus Projesi,Temiz Okulum Projesi,Yemekte Denge Eğitimi Projesi,Sıfır Atık Projesi,Demokarasi Eğitimin Güçlendirimesi Projesi,Beslenme Dostu Okul Projesi, e Twinning Projesi,Beyaz Bayrak Projesi Okulumuzda uygulanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus Projesi, E Twinning Projesi
Diğer Hususlar
Okulumuz Bünyesin Çocuk oyunları yarışmaları,geziler,ziyaretler yapılmaktadır.
Yazdır