ADANA / SEYHAN - Atatürk İlkokulu

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ve Türk milletinin egemenliğini kayıtsız şartsız ilan etmesiyle büyük bir öneme sahiptir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk milleti, işgal altındaki vatan topraklarına karşı verdiği mücadelede, ulusal iradesini temsil eden bu meclisi kurarak, bağımsızlık ve özgürlük ideallerine adım atmıştır. Bu tarih, Türkiye'nin modernleşme ve demokratikleşme sürecinin de başlangıcı olarak kabul edilir.

Ancak 23 Nisan, sadece ulusal egemenliğin ilan edildiği bir gün değil, aynı zamanda tüm dünya çocuklarının bayramı olarak da kutlanır. 1929 yılında, Atatürk tarafından "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak ilan edilen 23 Nisan, çocuklara ve gençlere verilen değerin bir göstergesidir. Atatürk, Türkiye'nin geleceğini çocuklarda görmüş ve onların sağlıklı, eğitimli ve mutlu bir şekilde büyümeleri için önderlik etmiştir. Bu nedenle, 23 Nisan günü çocuklara özel etkinlikler düzenlenir ve onların sevinci paylaşılır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı Okulumuzda düzenlediğimiz tören tüm Öğretmen,Veli ve Öğrencilerimizin ve Mahalle muhtarımız Nazife TUZLAR ELALDI'nın da  katılımıyla coşkuyla kutlandı.Emeği geçen tüm Öğretmen,Veli Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Fotoğraflar için TIKLAYINIZ...

Yayın: 24.04.2024 - Güncelleme: 24.04.2024 14:51 - Görüntülenme: 37